Ondersteuning IE6
VerkerkICT stopt support Internet Explorer 6.

Na jaren van hopen is het eindelijk zover, VerkerkICT heeft ervoor gekozen om niet langer Internet Explorer 6 te ondersteunen.

Werd vroeger alle website nog geoptimaliseerd voor Internet Explorer 6 is dat nu niet meer het geval bij ons.

Mocht u toch het idee hebben dat uw klanten nog veelvuldig gebruik maken van Internet Explorer 6 is het bij hoge uitzondering nog wel mogelijk echter zullen niet alle nieuwe technieken erin ondersteund worden.

We merken dat voor 99% van de doelgroep IE6 niet meer voorkomt. Internet Explorer 6 (IE6), wordt nog door ongeveer 10% van de internetgebruikers gebruikt. IE7 en IE8 zijn al uit en van IE9 verschijnt binnenkort de beta. VerkerkICT heeft besloten om alle websites waaraan het werkt vanaf januari 2010 niet meer standaard te voorzien van support voor IE6.

Vanaf dit moment zal er een melding komen bij de mensen die nog IE6 gebruiken waarin vriendelijke wordt verzocht om over te stappen. Met deze melding komt het bericht dat de website niet voor IE6 is ontworpen en dus mogelijk is dat niet alles naar behoren werkt.

Officeel gezien wordt de support vanuit Microsoft op 13 juli 2010 stop gezet. (Zie hiervoor klik.)
Wij hebben er echter voor gekozen om er in januari 2010 mee te stoppen.

Uiteraard zoals je van ons gewend bent is custom scripting altijd mogelijk, het gereed maken voor IE6 blijft altijd tot de mogelijkheden bestaan maar word niet meer standaard mee genomen in het ontwerpen van de website.